Такаа може да ви е смешно на някои колеги, но не съм се сблъсквал с подобен проблем. Прибирайки се от малка разходка извън София с приятелка, докато карах на магистралата педала потъна и едвам превключих от по-голяма на по-малка предавка. Съединителя е сменен преди около 5000 км. Проверих за течност - всичко е наред! Интересното е, че след около 30-40 км педала се оправи, но има малък празен ход.. Съмнението ми е някоя от помпите да не е заминала, но как мога да разбера дали проблема е в някоя от тях и в по-точно в коя от двете?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с педала на съединителя..
Collapse
X
-
-
На мен ми потъна педала така на моята скоро и се тръгна от заминала помпа и се стигна до пълен комплект маховик,съединител,притискател.При мен също беше сменяно всичко ама с грешно от опел и....
За това ако не си сигурен какво са ти сложили като части провери!
Дано в твоя случай се размине с попма ,но с сигурност е тя!Успех колега!
Comment
-
При околна температура под 7-8градуса като тръгна с колата педалът на съединителя не се връща до крайно горно положение Остава на около сантиметър по долу Като го придърпам щраква до горе Иначе със превключването на скоростите няма проблем Преди 30-40 хил км съм сменявал и помпа и работен цилиндър Дали някой от тях пак не е за смяна Погледнах лостовите системи на педала но ми се вижда всичко наред Като позагрее купето от парното педала се връща нормалноALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщениеПри подобни симптоми при мен се оказа счупена пружина вътре в горната помпа и то скоро след като я бях сложил - чисто нова.
при мен се случи 2 -3 пъти тва преди да сменя комплекта
съединител, маховик и лагерпомпа, след смяната не ми се е случвало повече
а като ти пропадне опитвал ли си в движение да го издърпаш нагоре, дали си зацепва обратно или пада обратно веднага?
Comment
-
Не вярвам да е счупена пружина защото като е по топло времето това не се случва Дори като позагрее въздуха в колата пак не го прави Предполагам че ако има проблем наистина ще е в помпата а не в работният цилиндърALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
и аз го имам тоя проблем от около месец не го прави редовно само когато иска и като си го дръпна с крака си застава както си е проблем с смяна на скорости нямам просто понякога не се вдига до горе остава на 70% върнат и си го придърпвам с кракът . голям проблем ли е товаИсторията започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo
Comment
-
За това говоря и аз Или имаме счупена пружина или помпата е тръгнала Днес мисля да огледам за тази пружина Много тясно там че гледам да събера повече инфо тази пружина как се вадиALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
Comment